Buitenslapers online melden voor een slaapplek bij de winteropvang

16 januari 2024
- nieuws

Het vriest in Nederland en het is te koud om buiten te slapen. Vanwege het risico op bevriezing van lichaamsdelen en onderkoeling zijn er voor buitenslapers in de regio Gelderland-Zuid extra slaapplekken beschikbaar bij de dak- en thuislozenopvang. Zie je een buitenslaper in je gemeente? Meld dit dan (anoniem) via het meldformulier van de GGD.

Meldformulier

Om buitenslapers goed te kunnen helpen in deze koude periode, is het belangrijk dat ze gezien worden. Mensen in de regio’s Rivierenland en Rijk van Nijmegen die buitenslapers zien, kunnen dit vanaf nu eenvoudig melden via het meldformulier van de GGD op www.ggdgelderlandzuid.nlexterne-link-icoon . De melding is anoniem, je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen.

Winterprotocol

Bij temperaturen onder de 0°C stellen RIBW en Iriszorg extra slaapplekken beschikbaar bij de opvanglocaties voor dak- en thuislozen. Buitenslapers worden dan actief benaderd om in de opvang te gaan slapen. Dit is vastgelegd in het ‘winterprotocol’. GGD Gelderland-Zuid coördineert dit winterprotocol.