Bloemetjes en bijtjes op kinderboerderij

20 mrt 2019
Op zondag 17 maart organiseerde NME Culemborg een activiteit over voortplanting op kinderboerderij De Heuvel. Maar liefst 1000 bezoekers leerden veel over dit uitdagende onderwerp.
Wie voortplanting zegt, zegt ooievaar. Veel kinderen knutselden een ooievaar op een schoorsteen.

De NVWC gaf een presentatie over de voortplanting van bijen, vlinders en libellen. Bezoekers konden eitjes, rupsen, poppen en vlinders prachtig onder de microscoop bekijken.

Omdat het dit jaar het jaar van de bij is, waren er verschillende activiteiten over bijen. De kinderen kregen informatie over bijen en bijensterfte. Ze kregen de uitdaging om zelf een oplossing te verzinnen voor de bijen. Ze maakten een bijenhotel en met bijvriendelijk bloemzaad kunnen ze thuis in eigen tuin een bijvriendelijke plek inrichten.

Er waren verschillende spelen, knutselopdrachten, informatie bij de boerderijdieren en vragen van de kabouters. Ook was te zien waar in Culemborg bijvriendelijke bermen zijn. Daarmee heeft de gemeente het predicaat bijvriendelijke gemeente. De kabouters op het terrein hadden weer allemaal een uitdagende vraag op hun buik.