Blik bij plastic verpakkingen en drinkpakken

22 okt 2019
Sinds juli kunnen inwoners van Rivierenland hun blik van het restafval scheiden. Dat deden inwoners massaal. Er wordt 2 keer zoveel blik ingeleverd dan waarop werd gerekend. De compartimenten voor blik raken daardoor overvol. Om te zorgen dat iedereen glas en blik goed kwijt kan, mag blik vanaf 1 november bij plastic verpakkingen en drinkpakken.

plastic_verpakkingen_drinkpakken_en_blik
Wat betekent dat voor u?

Bewoners van flats mogen lege blikken en blikjes in de speciale zakken voor plastic afval doen. Heeft u een huiscontainer voor plastic verpakkingen? Dan mag het blik daar nu bij. Bewoners van het centrum van Culemborg kunnen vanaf eind oktober hun blik kwijt in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. Tot die tijd kan blik in de huiscontainers voor plastic verpakkingen of in de glasbak.

Minder restafval

Joost Reus, voorzitter van het Algemeen Bestuur van Avri: “Het is fantastisch dat inwoners zo enthousiast hun blik scheiden van het restafval. Het scheelt hen flink wat restafval. Veel inwoners vinden het makkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Dat kan dus vanaf 1 november.”

Voordeliger

De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor de inzameling van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het wordt financieel veel voordeliger om dat samen met blik op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om de drie grondstoffen samen in te zamelen. 

Gratis grotere container

Wilt u uw kleine container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik ruilen voor een grote container? Die kunt u gratis bestellen tot 1 april 2020, via www.avri.nl/containerbestellen.