Blad opruimen

1 okt 2019
In het najaar vallen de bladeren van de bomen. De gemeente gaat voor u aan de slag met de veegmachine en bladblazers om overlast te beperken. Natuurlijk kan dit niet overal tegelijk, maar uiteindelijk komen we overal.

Door veranderlijk weer is het lastig om een planning te geven. Daarnaast laten niet alle soorten bomen op hetzelfde moment hun blad vallen. We stellen daarom het veegschema regelmatig bij.

Helpt u ons een handje?

U kunt ons helpen om de openbare ruimte schoon en veilig te houden. Door bijvoorbeeld de stoep schoon te houden, zodat niemand uitglijdt.

Niet alle bladeren uit het openbaar groen worden opgeruimd

Het is niet altijd nodig om de gevallen bladeren uit perken en groenstroken te verwijderen. Soms kan het blad gewoon tussen de beplanting en op het gras blijven liggen. Los blad vormt een goede voedingsbodem voor de planten en beschermt ze tegen de vorst in de winter. Het grootste deel van de bladeren is na de winter verteerd. Een laagje bladeren is ook een goede schuilplaats voor verschillende insecten en dieren zoals egels.
weegmachine
Bij sommige planten moet het blad wel weg, omdat zij licht en lucht nodig hebben om te overleven.

Vragen of meldingen

Heeft u vragen of wilt u iets melden? Dat kan via de MijnGemeenteApp, via telefoon 0345 477 700 of online via www.culemborg.nl