Betaald parkeren en gratis parkeerplaatsen

Voor het betaald parkeren maakt de gemeente Culemborg gebruik van diverse apps waarmee u kunt betalen en betaalautomaten. 

Apps

In Culemborg kunt u betalen met apps van alle mobiele parkeerproviders in Nederland. Zoals Parkmobile, Yellowbrick of ANWB Parkeren. U zet op uw mobiele telefoon de gewenste parkeer-app aan als u aankomt. En u zet de app weer uit als u vertrekt. Een overzicht van alle mobiele parkeerproviders vindt u hier.

Parkeerautomaten

De tickets uit deze automaten zijn straatgebonden. Na het ontvangen van het parkeerticket dient u dit duidelijk zichtbaar achter uw voorruit te plaatsen. Wij adviseren u, ook na het dichtslaan van het portier, te controleren of het ticket nog duidelijk zichtbaar achter de voorruit ligt. Mocht dit niet zo zijn, dan is het achteraf tonen van het parkeerticket niet genoeg om de boete ongedaan te maken. Dat u het ticket duidelijk zichtbaar moet plaatsen staat ook vermeld op het ticket en de automaat en is gepubliceerd in een plaatselijk dagblad.

De parkeercontroleurs controleren het voertuig op het al dan niet aanwezig zijn van een ticket of dat het kenteken van uw voertuig is aangemeld bij een parkeer-app voordat zij een bon uitschrijven.

Europese gehandicaptenparkeerkaart

Als u in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart, kunt u in Culemborg op betaald parkeerplaatsen gratis parkeren als de gehandicaptenkaart duidelijk zichtbaar achter uw voorruit ligt.

Wanneer een bon en hoe maak ik bezwaar?

Als parkeercontroleurs van de gemeente Culemborg constateren dat er geen of te weinig parkeergeld is betaald, krijgt u een naheffingsaanslag. U kunt tegen deze naheffing een bezwaarschrift indienen zoals vermeld staat op de bon of acceptgirokaart. De inning van naheffingen wordt uitgevoerd door Channock Chase te Druten of het CJIB.

Parkeren grote voertuigen

Grote voertuigen mogen parkeren in het gebied Energieweg vanaf de Staalweg tot aan de Beesdseweg en de Textielweg.

  • Verbod op parkeren voor grote voertuigen geldt voor alle overige wegen, straten, plaatsen en weggedeelten binnen de gemeente Culemborg. Laden en lossen mag wel. In het autoluwe deel van de binnenstad is daarvoor wel een ontheffing nodig. 
  • Grote voertuigen zijn voertuigen met een lengte van 6 meter of meer (incl. lading) of een hoogte van 2,4 meter.
  Parkeertarieven  
  Per uur   € 1,00

  Dagkaart parkeermeter (alleen mogelijk op geselecteerde terreinen)

  € 2,00

  Minimum inworp

  € 0,30
  Tijden voor betaald parkeren  
  Maandag t/m donderdag   9.00 - 18.00 uur 
  Vrijdag   9.00 - 21.00 uur 
  Zaterdag   9.00 - 17.00 uur 
  Extra koopavonden   18.00 - 21.00 uur 
Tarieven voor betaald parkeren  

Prijssestraat
Zandstraat
Kapelhof
Jodenkerkstraat

St. Janskerkstraat
Buitenmolenstraat
Het Hof

Het Jach

€ 0,10 per 6,7 minuten.

Voor het 4de en de volgende uren geldt € 0,10 per 5 minuten.

Minimum inworp € 0,30

Lange Meent

Het Voorburg

Abdij

St. Janskerkhof

€ 2,00 per dag uitsluitend bij de parkeerautomaat. Deze kaart is alleen geldig op de plaats waar deze kaart is gekocht.

Betaalmogelijkheden