Bedrijventerrein Pavijen

In het zuidwesten van Culemborg ligt bedrijventerrein Pavijen. Het is met 162 hectare één van de grotere bedrijventerreinen in Gelderland. Zowel groothandel, distributie, meubelindustrie als diverse kleinschalige bedrijven zijn aanwezig op het terrein. Bekende bedrijven zijn Gispen, ALDI en CB (voorheen Centraal Boekhuis). Zo'n 5.500 personen zijn werkzaam op het bedrijventerrein.

Beveiliging van het bedrijventerrein

Pavijen is voorzien van een pro-actieve camerabewaking van De stichting collectieve beveiliging Pavijen. Bij iedere toegang tot het bedrijventerrein en op de belangrijkste kruisingen van het bedrijventerrein staan camera's. Deze zijn permanent actief. De alarmcentrale gebruikt ze binnen enkele seconden na alarm bij een deelnemend bedrijf voor observatie van vluchtwegen. Inbrekers maken daardoor op Pavijen geen kans ongezien weg te komen. Het signalement gaat direct naar de politie.

Sinds het camerasysteem werkt, is er bij de deelnemende bedrijven nagenoeg geen poging tot inbraak meer ondernomen. Voor alle bedrijven op Pavijen is het aantal inbraken aanzienlijk lager dan voor de beveiliging. Naast een hogere preventie zijn ook alarmcentrale en alarmopvolging aanzienlijk goedkoper.

De stichting heeft de alarmopvolging uitbesteed aan het op Pavijen aanwezige bedrijf Schipper Security BV. Hierdoor is er permanent een beveiligingswagen op het terrein. Bij de deelnemende bedrijven controleren zij actief op afwijkende zaken, lossen deze op en rapporteren dit.

Meer info over de stichting vind u op pavijen.nl.

Uitgifte van bedrijfskavels

De gemeente Culemborg ontwikkelt momenteel Pavijen V. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar voor bedrijven vallend binnen de milieucategorie 3.1 tot en met 4.2. Deze zijn gereserveerd voor lokaal te verplaatsen bedrijven. Het terrein ligt op steenworp afstand van de A2 en zeer gunstig ten opzichte van de Randstad en de Brabantse grote steden.

Overzicht uitgeefbare kavels bedrijventerrein Pavijen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Culemborg

Voor kavelverkoop neemt u contact op met dhr. A. Rotink:

Meer informatie over mogelijkheden tot nieuwvestiging op een bedrijventerrein binnen de Regio Riverenland staat op de website van Logistics Valley Rivierenland. Logistics Valley Rivierenland (LV-R) verbindt logistiek, transport, overheid en onderwijs tot een krachtig netwerk dat de uitdagingen in deze tijd van digitalisering en technologie omzet in kansen.

Bewegwijzering Pavijen

Bent u gevestigd in Pavijen en wilt u met uw bedrijfsnaam op de wegwijzers op Pavijen? Neem dan contact op met de exploitant van de wegwijzers:
City Outdoor Signs
t. 085 625 55 00
info@cityoutdoorsigns.nl.

Contact

Vragen over het bedrijventerrein Pavijen kunt u stellen aan bedrijfscontactfunctionaris mevr. K. Janssen.