Avri stopt vanaf 1 januari 2020 in de binnensteden met het ophalen van zakken voor plastic afval

11 dec 2019
Vanaf 1 januari 2020 haalt Avri geen zakken voor plastic afval op. Binnenstadsbewoners kunnen hun afval kwijt in ondergrondse containers.

De bekende zakken voor plastic afval verdwijnen uit het straatbeeld omdat binnenstadsbewoners van o.a. Culemborg de oranje ondergrondse containers voor hun lege plastic verpakkingen, pakken en blik gebruiken. Zo dragen de bewoners samen bij aan een schone binnenstad. Bijkomend voordeel is minder vrachtverkeer in de centra.

Schone binnenstad

Alle binnenstadsbewoners van Culemborg gebruiken vanaf eind december alleen nog de oranje ondergrondse containers voor hun plastic verpakkingen, drinkpakken en blik. Veel inwoners weten deze duidelijk herkenbare containers al goed te vinden en maken er regelmatig gebruik van.

Laatste ophaalrondes

Eind december rijdt Avri de laatste ophaalrondes door de binnensteden om de zakken met plastic verpakkingen, drinkpakken en blik op te halen die de inwoners op straat aanbieden:

21 december (inhaaldag voor 25 december)

Na deze inzameldagen kunnen de inwoners geen zakken meer op straat aanbieden. Zij brengen ze naar één van de oranje ondergrondse containers. De binnenstadsbewoners kunnen alle oranje containers in hun stad gratis openen met hun afvalpas. Dat kan nu al, op elk moment van de dag.

Hier staan de oranje ondergrondse containers voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik:
Binnenmolenstraat 18
Lange Meent 5
Markt 40
St. Janskerkhof 22
Prijssestraat 110
Nieuwstraat 62
Zandstraat 93
 

* Vanaf maart/april 2020 komt er nog een extra container bij Het Hof 1.