Afgelast: regionale Regenboog-conferentie

16 nov 2021
Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. In vrijheid zichzelf kunnen zijn en houden van wie die wil. Verschillende mensen en organisaties zetten zich in voor LHBTIQ+ acceptatie en emancipatie. Voor al die inwoners, (LHBTIQ+) organisaties, partners en gemeenten in Gelderland-Zuid hadden we dit najaar graag de Regenboog-conferentie georganiseerd. Helaas gaat de conferentie niet door.

Het college heeft 16 november besloten om de Regenboog-conferentie van aanstaande 16 december te annuleren. Sinds het weekend van 13 november zitten we weer middenin de bestrijding van de coronapandemie. Met strengere maatregelen. En een dringend appèl om contacten zo veel mogelijk te beperken. De gemeente Culemborg kiest er daarom voor om door onszelf (mede)georganiseerde evenementen in het licht van die oproep en de druk op de zorg te annuleren. We hopen de conferentie in het voorjaar van 2022 alsnog te organiseren. Zodra we daarover meer weten, informeren wij je daarover. De organiserende werkgroep doet er alles aan om iedereen die bij de conferentie betrokken is of zich daarvoor had aangemeld zo snel mogelijk persoonlijk te berichten. Blijf gezond!

Over de conferentie

De Regenboog-conferentie is een initiatief van Provincie Gelderland, het Regenboog-platform Gelderland-Zuid en gastgemeente Culemborg. We informeren je tijdens de conferentie over de Regenboog-ontwikkelingen in Gelderland-Zuid. Er is veel ruimte voor ontmoeting, uitwisseling en inspiratie. Ook zetten we stappen naar nieuwe samenwerkingen. Op deze website vind je meer informatie over het programma. 

Programma    

13.00 - 13.30 uur Inloop in de Gelderlandfabriek
Met inschrijving voor 1 van de 5 workshops en Instructie Beursvloer.
13.30 - 13.45 uur

Welkom deelnemers en toelichting organisatie en programma.
Door dagvoorzitters Josefien Rooks en Giovanni Roemer.
En burgemeester Gerdo van Grootheest, wethouder Sacha Baggerman en gedeputeerde Peter van ’t Hoog.

13.45 - 14.10 uur Panelgesprek burgemeester, wethouder, gedeputeerde en leerlingen die het Regenboog-ochtendprogramma hebben gevolgd.
14.10 - 14.30 uur Intro Queeremborg en Regenboog-platform Gelderland-Zuid.
14.30 - 14.50 uur  New way vogue en performance van Miila Kaarina.
14.50 - 15.40 Pauze en Beursvloer.
15.40 -16.45  Workshopronde
Keuze uit: 
  1. Regenboog & scholen
  2. Regenboog & ouderen
  3. Regenboog & religie
  4. Regenboog & sport
  5. Regenboog & gemeenten
16.45 - 17.15 uur Plenaire afsluiting, Beursvloer, hapje en drankje.

Beursvloer

Heb je een goed idee, een talent, een vraag, een bijdrage? Wil je verbinding, maar weet je niet hoe? Tijdens de Regenboog-conferentie organiseren we een beursvloer. Daar komen vraag en aanbod, ideeën en oplossingen samen. Begeleid door een beursmeester leggen we verbindingen en gaan we samen over tot actie. Onder leiding van de beursmeester lichten we een aantal vragen en bijdragen uit en vragen we bezoekers om mee te denken. Al het vraag en aanbod maken we zichtbaar op een grote wand. Mocht jouw vraag of bijdrage niet aan bod komen, geen nood: we zorgen ervoor dat we hoe dan ook matches maken. Op het online aanmeldingsformulier is ruimte om jouw vraag of bijdrage al aan te kondigen. En dat is bij de start van de conferentie ook nog mogelijk. De beursvloer wordt alleen een succes door jouw input. Laat je zien. En wees niet bang om te vragen. We maken de Regenboog-community tenslotte samen.

Heb je een vraag? Neem contact op met:

Thecla Brouwer, voor vragen over het programma: T.Brouwer@spectrumelan.nl.
Suzanne Hardeman, voor vragen over aanmelden: communicatie@culemborg.nl.