Activiteit over wonen op kinderboerderij

2 jul 2019
Op zondag 7 juli organiseert NME Culemborg een activiteit over dierenwoningen. De activiteit met als titel ‘Hier woon ik, waar woon jij?’ vindt plaats op kinderboerderij De Heuvel. Tussen 13.30 en 16.30 uur zijn er allerlei uitdagende activiteiten over dit thema.

Ieder dier heeft een eigen soort woning. Soms zitten ze heel erg verstopt. Dieren laten sporen achter in de natuur. Op de kinderboerderij zijn deze dag verschillende diersporen te ontdekken. Kinderen brengen met een estafettespel elk dier naar zijn eigen woning. Ook mogen ze hun eigen droomhuis knutselen. En je mag egelhuisjes maken voor in de natuurtuin. Dat geeft egels een beschutte plek op de kinderboerderij.

Op De Heuvel zijn reuzeslakken, reuzeschildpadden, een miljoenpoot en een kleine python op bezoek. Er hangen verschillende nestkasten met een wandelroute erlangs. Kinderen kunnen aansluiten bij de voorleeshoek. En natuurlijk hebben de kabouters allemaal een vraag op hun buik.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

NME Culemborg zoekt nieuwe vrijwilligers om de bestaande groep te versterken. Hoe meer vrijwilligers er meewerken tijdens een activiteit, hoe meer uitdagende onderdelen er kunnen zijn. Ook voor de projectgroep die de thema’s bedenkt en de programma’s in elkaar zet zijn vrijwilligers nodig. Kom sfeer proeven op 7 juli en vraag naar Pauline Hoevenaars als je meer informatie wilt over dit leuke vrijwilligerswerk. Mailen mag ook: p.hoevenaars@culemborg.nl.