Actie Initiatievenloket verlengd tot 1 juni

11 mei 2020
Van de actie om in deze coronatijd extra geld beschikbaar te stellen voor het Initiatievenloket, is goed gebruik gemaakt. Daarom heeft de gemeente Culemborg besloten de actie met een maand te verlengen tot 1 juni 2020.
ik heb een idee
Heeft u dus een initiatief waar meerdere inwoners in een buurt of in de stad iets aan hebben? En kunt u een bijdrage van €1000 goed gebruiken om het te realiseren? Stuur dan een e-mail met daarin uw idee naar initiatief@culemborg.nl.  In april ontving het Initiatievenloket meer dan 10 aanvragen, die te maken hadden met de coronacrisis. Zoals:
  • ‘Niet Afgelast’; online optredens van Culemborgse artiesten vanuit de Gelderlandfabriek.
  • ‘Aan de Deur’;  groente en fruit dat aan de deur wordt gebracht.
  • ‘Soeppie van Desiré’ en ‘Soep Uitdelen’; beide maken soepen voor ouderen en eenzame mensen.
  • ‘Natuur Speurtocht’; om kinderen na hun thuisonderwijstijd de natuur in te brengen.
  • ‘Wees Loyaal Koop Lokaal’; om inwoners van Culemborg te stimuleren om in hun eigen stad boodschappen te doen.  
  • ‘Opvrolijken De Betuwehoeve’; waarbij kinderen uit buurt samen met hun ouders de mensen in het zorgcentrum opvrolijken met allerlei acties.

Nu Den Haag de maatregelen stapsgewijs versoepelt, kunnen we weer meer met en voor elkaar doen. Heeft u bijvoorbeeld een idee dat straks past in de nieuwe 1,5 m samenleving? Of een ander idee waar meerdere mensen in Culemborg iets aan hebben? Maak dan gebruik van de extra mogelijkheid voor (financiële) ondersteuning tot 1 juni 2020. Hoe? Stuur een e-mail met uw idee naar initiatief@culemborg.nl.

U kunt ook nog steeds een beroep doen op de steun van: