Aanmelden als stembureaulid

Op woensdag 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor die dag zoekt de gemeente Culemborg stembureauleden.

Voor de verkiezingen van 17 maart 2021 zoekt de gemeente Culemborg stembureauleden. We willen de verkiezingen ‘corona-proof’ organiseren. Daarbij houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Het is daarom belangrijk om goed na te denken bij de aanmelding als stembureaulid. Hoort u bij een van de risicogroepen? Dan is het misschien niet verstandig om u voor deze verkiezingen aan te melden.

Aanmelden

Bent u beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Meldt u zich dan aan als stembureaulid. Als u eerder heeft geholpen tijdens de verkiezingen, dan heeft u een e-mail ontvangen met een link om aan te melden. Geen e-mail ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden als nieuw lid.

Via onderstaande knop kunt u ook uw voorkeur aangeven voor een stembureau, een shift en een functie. Wij houden bij de indeling zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Misschien nemen wij contact met u op om andere mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik meld me aan als stembureaulid

Integriteitsverklaring

(Kandidaat-)raadsleden, steunfractieleden en andere functionarissen van politieke partijen mogen zich niet aanmelden. Dat is om belangenverstrengeling te voorkomen. Met uw aanmelding geeft u aan dat u geen betrokkenheid heeft bij een politieke partij.

Twee shifts en een telploeg

Net als bij voorgaande verkiezingen werken we weer met twee dagdelen en een telploeg:

  • Dagdeel 1 : van 07.00 tot 15.30 uur
  • Dagdeel 2 : van 15.30 uur tot het einde tellen van de stemmen
  • Telploeg: om 20.45 uur wordt het 2e dagdeel aangevuld met tellers die tot het einde blijven.

Training voor stembureauleden

Op het stembureau zijn verschillende functies: voorzitter, stembureaulid en teller. Als u lid of voorzitter wordt, moet u een online training volgen. Hiervoor ontvangt u in februari 2021 een uitnodiging per e-mail.

Vergoeding

Als particulier ontvangt u een vergoeding voor uw bijdrage aan de verkiezingen. U ontvangt ook een onkostenvergoeding voor maaltijden. Voor de maaltijd moet u zelf zorgen. Eventuele reiskosten worden niet apart vergoed.

Functie Dagdeel Vergoeding (incl €15,- onkostenvergoeding)
Voorzitter Dagdeel 1: 07.00-15.30 uur € 95

Stembureaulid

Dagdeel 1: 07.00-15.30 uur € 85
Voorzitter Dagdeel 2: 15.30 uur - einde € 125,-

Stembureaulid

 

Dagdeel 2: 15.30 uur - einde € 115,-
Tellen 20.45 uur - einde € 30,-