Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt(e) ons allemaal.

Daarom is er een landelijke actie 'Aandacht voor elkaar'. In Culemborg lieten bewoners al vanaf het begin van de coronatijd zien dat zij voor elkaar klaar staan. Door een telefoontje, een kaartje in de brievenbus, een soepje langs te brengen of door boodschappen voor elkaar te doen.
Ook in Culemborg geven we aandacht aan deze actie.Hoe kun jij meedoen?
Om te zorgen dat wij naar elkaar blijven omkijken hebben we jouw hulp nodig.
Geef aandacht aan iemand in je directe omgeving door bijvoorbeeld een kaartje te sturen of op de koffie te gaan. Luister naar elkaars verhaal of maak iets, bijvoorbeeld een kunstwerk, wat je gevoel uitdrukt.

Wil je juist andere mensen inspireren en motiveren laat dan de opbrengsten van jouw idee zien. Dit kan door bijvoorbeeld de verhalen die verteld zijn in de buurt zichtbaar op te hangen zodat iedereen ze kan lezen. Of je deelt ze op social media. Gebruik dan de hashtag #aandachtvoorelkaarinculemborg.

€ 100,- per initiatief
Heb je een heel leuk idee? Dan is het ook mogelijk om daar financiële steun voor te krijgen. Het initiatievenfonds stelt 20 x €100,- euro per initiatief beschikbaar als onkostenvergoeding. Stuur een korte omschrijving van je idee naar initiatief@culemborg.nl onder vermelding van Aandacht voor Elkaar.

Coronamaatregelen
Bij de uitvoering van je idee is het belangrijk om je houden aan de basisregels:

  • Was/ontsmet vaak je handen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Geef elkaar de ruimte

Meer informatie over de maatregelen op https://www.rijksoverheid.nl/

Meer weten over de landelijke actie? Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl.