Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons contact met familie en vrienden, in ons werk en onze vrije tijd. Na ruim een half jaar slaat de coronamoeheid toe. Juist nu besmettingen ook weer toenemen.

Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en we voelen ons beperkt in ons doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam. Zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer ‘normaal’ is.

Aandacht voor elkaar

Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Daarom is er een landelijke actie 'Aandacht voor elkaar'. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verhalen. Soms over verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Maar ook over hoe corona jou misschien op een positieve manier heeft veranderd. Zo blijven we elkaar vasthouden. Zelfs op 1,5 meter afstand.

Ontmoeting

In Culemborg laten inwoners al vanaf het begin van de coronatijd zien dat zij voor elkaar klaar staan. Door een telefoontje, een kaartje in de brievenbus, een soepje langs te brengen of door boodschappen voor elkaar te doen. Door initiatieven als ‘Culemborgers helpen elkaar’ wordt vraag en aanbod zelfs aan elkaar gekoppeld! Met #aandachtvoorelkaar zit het bij ons in Culemborg dus eigenlijk best goed.

Omdat de donkere dagen er weer aankomen, geven we komende maanden ook in Culemborg aandacht aan de actie. Dat doen we door ‘ontmoeten’ centraal te stellen. We maken het mogelijk om elkaar dichtbij huis te ontmoeten. Je neemt daartoe zelf het initiatief.

Organiseer bijvoorbeeld samen met een paar buren een activiteit waarbij je naar elkaars verhalen luistert. Of maak met elkaar een kunstwerk waarmee je een glimlach op je gezicht tovert. Op die manier geef je anderen inspiratie en motivatie om vol te houden.

Na de #weekvandeontmoeting komen we snel bij je terug met meer uitleg. Houd onze kanalen in de gaten!

Meer weten over de landelijke actie? Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl.