Visual - gekleurde huizen

Bouwplannen en projecten

Vrije kavels te koop

In de Culemborgse wijken Parijsch, Sprokkelenburg en Lanxmeer zijn vrije kavels te koop. 

Achter de Poort

Sloop en nieuwbouw... 

Brede School Culemborg Oost

Een splinternieuwe brede school in Culemborg Oost, voor alle kinderen uit de omliggende wijken. De Koning Willem-Alexanderschool, De Kaardebol, buitenschoolse kinderopvag en peuterspeelzaalwerk van SKPC en de gemeente werken samen om deze droom waar te maken. 

Gasfabriekterrein Trio

De huidige eigenaar van het gasfabriekterrein Triosingel (Trio BV) wil het terrein herontwikkelen. De bodem van het terrein is ernstig verontreinigd. Voordat er sprake kan zijn van een herontwikkeling dient het terrein eerst te worden gesaneerd. In de zomer van 2013 maakte de gemeente samen met Trio BV afspraken over de samenwerking rondom de sanering en herontwikkeling. 

Nieuwstad

Het is de bedoeling dat er een nieuw centrum in Nieuwstad wordt gebouwd. In het plan voor Hart van Nieuwstad is de historische context nadrukkelijk meegenomen in de architectuur en de stedelijke invulling. 

Parijsch

Culemborg werkt aan waterrijk wonen. In en met de natuur, voorzien van alle gemakken. U kunt er uw droom waarmaken. In de westelijke nieuwbouwwijk Parijsch vindt de komende jaren ook nog uitbreiding plaats: er komen nog zo’n 1100 woningen bij. Op de website van Parijsch vindt u al het nieuws over de nieuwbouw. 

Platte daken zuid

Woningcorporatie KleurrijkWonen heeft haar woningen in de Van Hogendorpstraat, de Van der Duyn van Maasdamstraat en de Van Limburg Stirumstraat gerenoveerd. Momenteel is de gemeente Culemborg bezig met het ontwikkelen van de herinrichtingsplannen voor het openbaar gebied. 

Spoorzone

De gemeente Culemborg werkt samen met NS en Investment In den Eng BV, de twee grondeigenaren in het gebied, aan de herontwikkeling van de spoorzone in Culemborg. 

Bereikbaarheid spoorzone

Door de rotondes en fietspaden anders in te richten moet de bereikbaarheid van de Spoorzone te verbeteren. Het gaat om verbeteringen voor de doorstroming van het verkeer, veiligheid van fietsers en verbetering van luchtkwaliteit. 

Sprokkelenburg

In de wijk Sprokkelenburg biedt de gemeente Culemborg vrije kavels te koop aan. Op www.woneninsprokkelenburg.nl vindt u veel meer informatie. 

Willemslaan

Het terrein waar de voormalige VMBO-locatie van ORS Lek en Linge stond wordt ontwikkeld. 

Watertoren