93 verkeersslachtoffers, 93 lege stoelen

9 sep 2019
Op donderdag 26 september is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Op die dag staan op verschillende pleinen in Gelderland lege stoelen om de verkeersslachtoffers te herdenken. Ook in Culemborg.

Voor ieder slachtoffer een stoel

93 lege stoelen, voor ieder Gelders slachtoffer een stoel. Met de lege stoelen staan we niet alleen stil bij de verkeersslachtoffers die er jaarlijks vallen, ook maken we de samenleving bewust van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks te betreuren is in Gelderland. En dat we alleen samen het verkeer veiliger kunnen maken.

Waar en wanneer?

In Culemborg staan de lege stoelen tussen 10.00 en 17.00 uur op de Varkensmarkt in de stad. Er zijn mensen aanwezig om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen. Tussen de middag sluit wethouder Joost Reus ook aan: “We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er volgend jaar minder lege stoelen staan. Daarom heeft het verbeteren van verkeersveiligheid in Culemborg ook onze uitgebreide aandacht.”  

Lege stoelen in Oost-Nederland

Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten georganiseerd. In 2018 kwamen er in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49. In Gelderland staan de lege stoelen in de gemeenten Arnhem, Bronckhorst, Culemborg, Druten en Ede. In Overijssel staan de lege stoelen in de gemeenten Raalte (Heino) en Rijssen-Holten. Zo laten we samen laten we zien dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Verder lezen